Taborniški dom

Taborniški dom Rodu svobodnega Kamnitnika leži ob sotočju Poljanske in Selške Sore, na naslovu Studenec 15. Pred domom je urejeno parkirišče za dve osebni vozili, okoli doma pa je nekaj travnate površine. Na vzhodni strani objekta so pritrjena držala, v prvi vrsti namenjena shranjevanju sušic za raznovrstne pionirske objekte. Dom ima plinsko centralno ogrevanje in brezžično povezavo na svetovni splet.

Taborniški dom je v prvi vrsti namenjen za potrebe delovanja RSK. Člani bomo dom uporabljali za svoja tedenska srečanja, vodstva (rodu in družin) pa za sestavljanja programov in smernic dela, vsi skupaj pa za druge večje akcije.

Velik travnik pred domom omogoča tudi akcije na prostem, ki v osnovi niso vezne na taborniški dom, saj dom nudi vso infrastrukturo za izpeljavo le- teh (tekočo vodo, sanitarne prostore, shranjevanje opreme akcij …).

Dom bo, kljub obsežni dejavnosti rodu, mogoče tudi najeti. Najem bo možen ob vikendih (petek, sobota, nedelja) in v času šolskih počitnic. Objekt je dovolj velik za delovanje manjših skupin do 30 oseb in tako primeren predvsem za različne sestanke, srečanja in posvete.