Petarda Popotniški tabor

Poletni tabor PPT je namenjen popotnicam in popotnikom, starim med 15 in 21 let. Geslo mladi za mlade, načela prostovoljstva in osebnostne rasti, sodelovanje z drugimi društvi ter učenje skozi delo – to so glavni elementi našega ustvarjanja. Neformalno izobraževanje, ki podaja praktična znanja orientacije, topografije (geodezije), timskega in projektnega dela, ekologije ter življenja v naravi, pa predstavlja marsikomu tudi pomembno izkušnjo v odnosih z drugimi.

Tabor z imenom PPT sicer obstaja šele od leta 2004, vendar pa so nekatera načela, program in metode dela še danes iste kot tiste v času začetkov prvih PP taborov RSK, več kot 30 let nazaj. Takrat so na Pokljuki zasnovali tristopenjski sistem izobraževanja, še danes tako imenovane pokljuke. Delitev na tri stopnje v osnovi pomeni tri različne programske sklope, ki se medsebojno nadgrajujejo in dopolnjujejo.

S spoštovanjem narave in prednikov nam je dano, da ustvarjamo vsako leto še boljši tabor. Kjer nam je kvaliteta prioriteta ter »vedno korak naprej« geslo.