Avtoorientacija

Dandanes, ko so ljudje že preizkusili različne vrste orientacije, ko je napredovala tehnika in ko zdrav razum raziskuje, kje so njegove meje, je pojav avtoorientacije nekaj samoumevnega, če že ne pričakovanega. Tako smo se v RSK odločili ta projekt realizirati – prvič leta 2005 -, čeprav ne dvomimo, da to ni premiera česa takšnega. Je pa zagotovo edinstvena, dovršena in nepozabna misija …

Avtoorientacija je družabno, spretnostno in poučno tekmovanje.

Ekipa, ki jo poleg voznika in sovoznika lahko sestavljata še največ 2 člana, z lastnim vozilom prevozi progo, dolgo okrog 150 kilometrov. Po pričakovanjih z njo opravi v času petih ur, vendar čas ni pomemben. Na progi so različne tematske in zabavne naloge, kot recimo spretnostna vožnja, tematski test, »izobraževalna« točka, vožnja po opisu poti, menjava gume, »hitrostna« etapa itn. Več o vseh možnih nalogah na poti si lahko podrobneje preberete v pravilih tekmovanja.

Na cilju je poskrbljeno za topel obrok (kosilo/večerja), večerno zabavo in spanje, naslednji dan sledi le še zajeten zajtrk in razglasitev najboljših. Najboljša ekipa prejme v skrb “prehodni volan”, pokal tekmovanja. V primeru da ekipa osvoji tri avtoorientacije zapored, dobi pokal v trajno last.